Psihološki aspekti pojave koronavirusa

psihoportalPojava koronavirusa SARS-CoV-2 u Kini 2019. godine i njegovo širenje zaokupilo je pažnju stručnjaka, medija i opće populacije. Iako je to donekle očekivano, u posljednje vrijeme, posebice s prvim zabilježenim slučajevima oboljelih u Hrvatskoj, sve više se u medijima spominje kako se proširila panika i strah među ljudima od moguće zaraze te smo bili svjedoci ili smo u medijima čitali o nepotrebnim ponašanjima kao što su masovna kupovina i stvaranje zaliha hrane, zaštitnih maski i sl., do neopravdanih napada na strane državljane ili ljude koji dolaze iz žarišta zaraze, izravno ili preko društvenih mreža.

Opširnije...

Stipendije za PhD usavršavanja i istraživanja u Austriji

Austrijski kulturni forum u Zagrebu izvijestio je o natječajima na koje se hrvatski državljani mogu javiti za dodjelu stipendija za poslijediplomska i postdoktorska usavršavanja i istraživanja u 2013./14. u Austriji. Rok: 1. ožujka, 2013

Opširnije...

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica obavještava sve korisnike programa Centra da će grupni programi započeti 14. siječnja, uz izuzetak programa "Klub 3".

Opširnije...

Hrvati imaju sve manje pozitivnih emocija

U posljednja tri mjeseca znatno su porasli zabrinutost, tuga, ljutnja i stres, pokazuje Nacionalni indeks sreće i potvrđuje relativno nisko Gallupovo rangiranje Hrvatske u doživljavanju pozitivnih emocija.

Opširnije...

Ivan Đikić dobio nagradu 'Ernst Jung za medicinu'

Poznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, profesor na Sveučilištu Goethe i direktor Instituta Buchman, dobitnik je nagrade Ernst Jung za medicinu. Urednik PSIHOportala je imao čast za PSIHOportal napraviti intervju s prof. Đikićem koji možete naći u rubrici "Intervju s.." .

Opširnije...

Natječaj za posao

PSIHOportalInformacija o natječaju za posao za radno mjesto asistenta (završen studij psihologije) preko Hrvatske zaklade za znanost, za rad na međunarodnom znanstvenom projektu Horizon 2020  Dialogue About Radicalisation and Equality DARE.

Opširnije...

Potkategorije

Dodatne informacije