Teškoće učenja

PSIHOportalDanas se sve veći broj djece školske dobi i njihovih roditelja nosi s izazovima teškoća u učenju. Radi se o šarolikoj skupini razvojnih smetnji i poteškoća povezanih sa učenjem koje je često teško prepoznati, a značajno utječu na školsko postignuće i socijalno emocionalnu prilagodbu učenika.

Opširnije...

Mladi psiholozi i nezaposlenost u 2014. godini – analiza aktualnog stanja

Prema aktualnim podacima Europske komisije, nezaposlenost mladih u Hrvatskoj već je dosegla groznu brojku od 50%. Kolegica, trenutno nezaposlena psihologinja, Ivana Begić, za PSIHOportal predstavlja analizu nezaposlenosti psihologa u Hrvatskoj.

Opširnije...

Depresija-naša svakidašnjica?

PSIHOportalZa PSIHOportal pripremila klinička psihologinja Irena Pastuović Terze.

Opširnije...

Psihološka potpora vatrogasaca na strateškoj, taktičkoj i operativnoj razini vođenja i zapovijedanja

PSIHOportalUspješnost vatrogasne intervencije ovisi o nizu činitelja, a najznačajniji među njima je čovjek – vatrogasac. Visoka razina spremnosti vatrogasaca uključuje tehnička i taktička znanja, tjelesnu spremnost i visoko razvijene različite tjelesne vještine, ali i visoku razinu psihičke spremnosti i motivacije. Upravo ovim zadnjim aspektima se bave psiholozi koji mogu dati značajan doprinos u podizanju vatrogasne spremnosti postrojbe i učinkovitosti na vatrogasnim intervencijama.

Opširnije...

Iskustva psihologa s grafologijom

psihoportal grafologijaO grafologiji i svom iskustvu korištenja grafologije, za PSIHOportal govori psiholog mr.sc. Damir Nazor,.

Opširnije...

Publikacija „Smjernice za prepoznavanje slučajeva diskriminacije“

psihoportalPučka pravobraniteljica izvještava da je Ured pučke pravobraniteljice od studenog 2011. do lipnja 2013. provodio twinning projekt IPA TAIB 2009 "Uspostava cjelovitog sustava za zaštitu od diskriminacije" u partnerstvu s austrijskim Institutom za ljudska prava Ludwig Boltzman.

Opširnije...

Dodatne informacije