Zaposlenima u svim ministarstvima zabranjen pristup Facebooku

Share

Zaposlenima u svim ministarstvima i drugim vladinim službama u Crnoj Gori zabranjeno je da u radno vrijeme koriste popularnu društvenu mrežu Facebook, jer su državni službenici veæi dio radnog vremena koristili za razmjenjivanje e-mailova, fotografija, poruka, dopisivanje, pišu podgorièke "Vijesti".

Listu je u crnogorskoj vladi potvrðeno da je pristup Facebooku zabranjen sa svakog raèunala vladine internetske mreže od 9 do 16 sati svakoga radnog dana.

Ako u tom razdoblju pokušaju otvoriti svoj profil na Facebooku, zaposlenima æe se na ekranu pojaviti obavijest administratora da im je pristup onemoguæen. Tijekom radnog vremena bit æe onemoguæen pristup odreðenim potencijalno opasnim internetskim stranicama i onima koje zbog velikog prometa izazivaju zagušenje sustava, navodi se u priopæenju ureda.

Osim Facebooka, zabrana administratora za vladinu mrežu odnosi se i na internetsku stranicu YouTube.

Prije dva mjeseca i srbijanska je vlada bila primorana na takav korak jer su se zaposleni u ministarstvima, umjesto da rješavaju životne probleme graðana, po cijeli dan dopisivali na Facebooku, razmjenjivali fotografije...

izvor: vecernji.hr

Share

Dodatne informacije