Prijavljena skidaèica uroka

Share

Protiv karlovèanke, koja prorièe buduænost i skida uroke, policija æe zbog prijevare, Opæinskom državnom odvjetništvu podnijeti prijavu. Za 'rad' joj je trebao nakit koji nije vraæala klijentima.

Koliko je takvih koji  na ovakav i slièan naèin obmanjuju i varaju nudeæi  "psihološku pomoæ" i na taj naèin stvaraju nepovjerenje prema struènjacima koji zaista pomažu ljudima?  Otvorena je rasprava na FORUMU.

Protiv karlovèanke Vesne R. ( 39), koja se bavi proricanjem buduænosti i takozvanim skidanjem uroka, policija æe zbog prijevare, Opæinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, priopæeno je iz karlovaèke Policijske uprave.

Prijavu je policiji podnijela 61-godišnja Karlovèanka navevši da je Vesni R. 25. svibnja privremeno "dobrovoljno dala zlatni i srebrni nakit u crnoj kutiji" iz kojeg ona navodno èita buduænost i skida uroke. Kada je 1. lipnja dobila kutiju natrag u njoj je bio samo dio srebrnog nakita i bižuterija, ali ne i èetiri komada zlatnog nakita i jedna srebrna ogrlica.

Ošteæena vrijednost zadržanog nakita procjenjuje na 25.000 kuna, piše u policijskom priopæenju.

Opæinsko državno odvjetništvo u Karlovcu uputilo je i prije nekoliko tjedana Opæinskom sudu u Karlovcu optužni prijedlog za Vesnu R., za isto kazneno djelo, ali poèinjeno u sijeènju ove godine. Zakazivanje prve sudske rasprave je u tijeku, saznaje se od glasnogovornice Suda Nives Joha

Taj se optužni prijedlog odnosi na "pružanje usluga skidanja uroka 54-godišnjakinji Z.Æ. iz Bogdanovaca, koju je Vesna R. oštetila za 25.600 kuna".

Bogdanovèanka je u istrazi rekla da se 21. sijeènja za skidanje uroka obratila Vesni R. na temelju oglasa objavljenog u jednom èasopisu.

U dogovoru s Vesnom R. donijela joj je veæu kolièinu zlatnih predmeta, koji su joj trebali biti vraæeni u roku tri dana. Buduæi da zlatninu nije dobila natrag prijavila je sve kao prijevaru.

Glasnogovornica karlovaèke Policijske uprave Tanja Petriæ kaže da se karlovèanka Vesna R. veæ i prije ova dva sluèaja nalazi u policijskoj evidenciji za kriminalnu djelatnost, da se "skidanjem uroka" bavi duže vrijeme, te upozorava lakovjerne graðane da ne nasjedaju na razna obeæanja kada se naðu u nekoj krizi, i da na vrijeme prijave sluèajeve prijevare.

izvor: net.hr

Share

Dodatne informacije