Biliæevoj momèadi najpotrebniji je psiholog

Share

Ako æemo se držati Biliæeve najave kako æe utakmica s Maðarskom biti putokaz za igru u utakmici s Austrijom, onda uoèi Eura ne trebamo biti preveliki optimisti. Jer iskreno, izdanjem u Budimpešti sasvim sigurno ne mogu biti zadovoljni ni Biliæ ni reprezentativci.

Bio je Asanoviæ u pravu, a koji su razlozi slabijem izdanju, ostavit æemo struènom stožeru da ispita te eventualno otkrije brojne nedostatke, koji su bili najuoèljiviji u igri veznog reda. Mnogi se kunu kako je linija Modriæ, Kranjèar, N. Kovaè, Srna najjaèa u Europi, no malo su toga hrvatski veznjaci odigrali. A osim što nisu upošljavali napadaèe, nisu pridonijeli ni igri u obrani, koja je jednako tako izgledala dosta porozno.

Foto: Drago Sopta /CROPIXNakon slabijeg izdanja napadaèa, možda Rakitiæ dobije priliku od 1. minute

I opet su griješili oni koji ne bi smjeli (R. Kovaè, Šimuniæ), a samim time ni Pletikosa nije bio pravi oslonac. Mogli bismo èak i reæi da je sukrivac za izjednaèujuæi gol domaæina, kojem je pripomogao i sudac jer je progledao kroz prste domaæem igraèu kada nije prekršajem okarakterizirao guranje našeg vratara.

U tom nabrajanju nedostataka opet moramo primijetiti da naši napadaèi nisu poentirali, što je veæ èetvrta utakmica u nizu. I znak za uzbunu, jer definitivno je jasno da bi realizacija mogla šepati i na Euru. Pa ako veæ ne ide Oliæu i Petriæu, možda bi bilo bolje probati s Kaliniæem.

Dodatnoj bori na èelo izbornika Biliæa mogu doprinijeti i rezultati ostalih suparnika u našoj skupini. Bez obzira na to koliko je Malta slabiji suparnik od Maðarske, Austrijanci su im 'utrpali' pet golova i sigurno podigli samopouzdanje. Pozitivnim rezultatom mogu se pohvaliti i Nijemci, koji su protiv Srba nadoknadili minus i tako æe u pobjednièkom raspoloženju doèekati poèetak Eura.

Jedino što Biliæa može utješiti jest doprinos Nike Kovaèa, koji unatoè godinama s velikom srèanošæu vodi ovu momèad, što može biti samo dobar putokaz mlaðim suigraèima. Ustvari, vjerujemo da to nije jedino što æe ga utješiti, veæ da æe u preostalih sedam dana Biliæ dodatno osvježiti momèad te ih psihièki podiæi, jer ovi deèki nisu zaboravili igrati nogomet. Jedino im treba dodatna injekcija samopouzdanja. A Biliæ je veæ mnogo puta rekao da u njih vjeruje.

S. Škr

Share

Dodatne informacije