Psiholozi kao pokretači hrvatskog društva

Share

psihoportalPSIHOLOZI KAO POKRETAČI HRVATSKOG DRUŠTVA – PRIMJER ZDRAVSTVENOG SEKTORA. Za PSIHOportal pripremio psiholog Matej Sakoman.

Svaki čovjek posjeduje talente i kada se na te talente doda znanje i vještina on postaje snaga. Psiholozi imaju znanja da razvijaju talente i potencijale ljudi, stoga se službe u korporativnom svijetu često nazivaju „ljudski potencijali“  Koliko mi je osobno poznato u Hrvatskoj uz javno zdravstvo postoji oko 1200 privatnih ustanova koje su povezane sa zdravstvenim sektorom što čini jedan ogroman broj privatnika i poduzetnika čije talente treba razvijati. Uz njih postoji još veći broj zaposlenika čije talente također treba razvijati te u konačnici tu je i čitavo javno zdravstvo kao najveći proračun u državi. Dakle postoji nekoliko razina kroz koje možemo gledati na proces razvoja u Hrvatskom zdravstvu i govoriti o ulozi psihologa.

Prva je svakako da psiholozi imaju znanja kojima mogu pomoći zdravstvenom sektoru u formiranju medicinskih timova  kroz dobru selekciju, a ta se znanja u većini od 1200 ustanova osobito manjih ne koriste. Svakako se ta znanja trebaju ponuditi privatnom sektoru. Druga točka se odnosi na educiranje -  liječnike, stomatologe i sestre treba educirati na čitavom spektru tema od motivacije tima, upravljanja konfliktima, nošenja sa nezadovoljnim pacijentima,  upravljanjem stresom, komunikacijskih vještina te prezentiranje koje doktorima izaziva jako puno stresa.  Sestrama je pak interesantno kako izaći na kraj ne samo sa pacijentima već i sa liječnicima koji nisu uvijek jednostavni.  Psiholozi sa iskustvom u menadžmentu mogu dodatno ponuditi razvoj menadžerskih vještina i osnova vođenja u zdravstvu dok za privatnike mogu ponudit znanja iz prezentiranja usluga i motivacije pacijenata na promjenu životnog stila te osnove pružanja vrhunske usluge. Uspjeh educiranja mekih vještina u zdravstvenom sektoru promocija je psihološke struke i prilika za psihologe dakle ne govorimo o drugome nego otvaranju tržišta i puno dobrote. Nevjerojatno je koliko samo jedan klijent sa somatoformnim , paranoidnim poremećajem ili nekom fiksacijom  može izazvati stresa jednom liječniku, a  uz obuku bi se moglo obučiti liječnike da prepoznaju  dotične pacijente koji vjerojatno nikad neće biti zadovoljan ishodom nekog postupka pa stoga tu osobno surađujem i s ocem koji je psihijatar kako bi obučili liječnike da budu još spremniji na takve izazove.

Druga razina iz koje se može gledati ova priča je ekonomska od koje mnogi psiholozi zaziru i to vidim kao „problem“ ili „priliku“. Primjerice područje medicinskog turizma tržište je vrijedno 400 milijardi dolara i uključuje rast čitavog gospodarstva mnogih zemalja.  Hrvatska je nedavno postala svjetski turistički hit (google anali. 2016 rezultati) dok je na karti medicinskog turizma ne postojeća. Radi se o izobilju potencijala za nova radna mjesta i puno prilika za psihologe da educiraju Hrvatske ustanove u pružanju vrhunske usluge. Prostora stranih investitora  ima što pokazuje primjer jedne klinike koju je američki investitor kupio za 60 milijuna dolara. Uz rast kvalitete usluge i znanja u  privatnom zdravstvu te uz paralelne inicijative HGK, HTZ, AMCHAM-a, ministarstava turizma i mistarstva zdravstva te naravno vizionara poduzetnika iz zdravstvenog sektora Hrvatska ima priliku dovesti kapital u zemlju i pružati vrhunsku uslugu.

Zadnja točka je da čitav ovaj proces može pokrenuti val zapošljavanja što je ujedno i velika prilika za psihologe jer ako se dokažu – zašto ne bi nudili svoje usluge 1200 privatnih ustanova, a možda i bili dio njihovih timova?

Tu vidim i jedan izazov što psiholozi u mojoj osobnoj procijeni nemaju adekvatna znanja o tome što je njihova uloga i što mogu ostvari te su premalo poduzetnički usmjereni. Hoću reći da je izazov dvosmjeran jer mnogi poduzetnici ne vide potrebu suradnje s psiholozima, jer je možda ni sami psiholozi ne vide i nisu svjesni svoje snage i vrijednosti koju mogu ponuditi. Često zamišljaju psihologe kao ljude koji žive u nekom svom svijetu odvojenom od realnosti koja vapi za njihovim znanjima. Osobno ću se truditi uvijek psiholozima otvarati tržište, no pazite se da vas poslovni coachevi i treneri koji imaju lošiju bazu znanja od vas no više poduzetniče svijesti ne preteknu i odrade ono što ste vi mogli učiniti bolje!

 

Magistar i profesor psihologije Matej Sakoman stručnjak je u području ljudskih resursa.  U upravi Poliklinike Bagatin obnaša funkciju HR managera te je voditelj tvrtke RESISTO specijalizirane za područije poslovnih edukacija. U zadnjih nekoliko godina, uz istraživanja i projekte iz područja ljudskih resursa, održao je više od 3oo edukacija kao stručnjak u području coachinga,komunikacije,  prodaje, liderstva i razvoja mekih vještina za zaposlenike i menadžment uglednih tvrtki. Posebno voli surađivati s manjim tvrtkama kao zaljubljenik u poduzetništvo. Profesor Sakoman često sudjeluje na konferencijama i obrazovnim ustanovama kao gost predavač i stručnjak iz područja ljudskih resursa.

 

 

 

 

 

Share

Dodatne informacije