U 25 gradova prosvjed igraèaka protiv zdravstvenog odgoja

Share

 Prosvjed igraèaka održat æe se u srijedu u 25 hrvatskih gradova. Naime, graðanska inicijativa mladih Nepomireni organizira ovaj prosvjed pod nazivom "Ne dirajte im djetinjstvo", a njime se protive uvoðenju zdravstvenog odgoja u škole.

 Mladi prepoznaju potrebu i izrazito podržavaju uvoðenje zdravstvenog odgoja u škole, no zahtijevaju pravo na moguænost izbora. Drže da je ovaj nepravno u kurikulum instaliran i sramotno neznanstven program osmišljen kao ideološki predumišljaj preodgoja buduæih generacija – istièu Nepomireni. Prosvjed æe se u svim gradovima održati od 15 do 18 sati.

– Igraèke æe na prosvjedu podsjetiti vlasti na to što je djetinjstvo te se svojim malim transparentima izboriti za pravo djece na djetinjstvo. "Ne dirajte im djetinjstvo!" bit æe glavna poruka igraèaka. A dira ga nametanje rodne ideologije koja ne uvažava saznanja razvojne psihologije, koja ne pozna termine skladnog i cjelovitog razvoja ljudske osobe, negira vrijednosni okvir kao nužni element svakog odgoja, oduzima djeci djetinjstvo. Nakon što daju svoj doprinos demokraciji u Hrvatskoj, igraèke æe za blagdan sv. Nikole biti donirane domovima za djecu, djeèjim vrtiæima i siromašnim obiteljima diljem Hrvatske – kažu organizatori prosvjeda.

Prosvjedovat æe se u Dubrovniku, Ðakovu, Ivaniæ Gradu, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krku, Kutini, Ludbregu, Metkoviæu, Osijeku, Petrinji, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Virovitici, Vukovaru, Zadru, Zagrebu i Zaprešiæu.

izvor: vecernji.hr /kh/VLM

Share

Dodatne informacije