Sreca.hr - poziv na sudjelovanje u istraživačkom projektu

Share

psihoportalPoštovani, pozivamo Vas da sudjelujete u velikom istraživačkom projektu „Hrvatsko longitudinalno istraživanje dobrobiti CRO-WELL“ koji provodi Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, uz potporu Hrvatske zaklade za znanost. U projektu sudjelujete ispunjavanjem ankete kojoj pristupate na web stranici www.sreca.hr, na kojoj se nalaze i detalji o projektu.

Cilj nam je ispitati što veći broj punoljetnih građana te Vas molimo da ovu poruku proslijedite svojim prijateljima, kolegama i poznanicima kako bi se krug sudionika proširio. Unaprijed hvala na sudjelovanju,

Prof.dr.sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan
Voditeljica projekta

PSIHOportal

Istraživački projekt Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar “Hrvatsko longitudinalno istraživanje dobrobiti CRO-WELL“, voditeljice dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, provodi se od 2015. godine do 2019. godine.  Istraživački tim čine: dr. sc. Zvjezdana Prizmić-Larsen, dr. sc. Andreja Brajša-Žganec, dr. sc. Tihana Brkljačić, dr. sc. Renata Franc, dr. sc. Ines Sučić, dr. sc. Renata Glavak Tkalić, dr. sc. Ivan Balabanić i dr. sc. Maja Tadić.

Provodimo longitudinalno istraživanje dobrobiti i sreće kojim želimo ispitati jesu li, i u kojoj mjeri, stanovnici Hrvatske sretni, o kojim to sve uvjetima ovisi i kako se osjećaj sreće mijenja kroz vrijeme.

Zanima nas:
Koliko su stanovnici Hrvatske sretni? Jesu li stanovnici različitih regija u Hrvatskoj podjednako sretni? Što nas čini sretnima: je li to zdravlje, novac, obitelj, prijatelji ili možda neka kombinacija svega nabrojenog? Tko je sretniji: muškarci ili žene, stariji ili mlađi, Karlovčani ili Puljani, konobari ili vozači? Jesmo li tvorci svoje sreće? Možemo li je povećati? Mijenja li se osjećaj zadovoljstva i sreće kroz vrijeme, i o čemu to ovisi?

Da bismo proveli kvalitetno istraživanje i dobili pouzdane rezultate, planiramo provesti istraživanja na više tisuća hrvatskih građana i važno nam je ispitati ljude različite dobi, spola, zanimanja, kao i stanovnike različitih regija Hrvatske.
U istraživanju može sudjelovati svaka punoljetna osoba s prebivalištem na području Republike Hrvatske, a provodi se putem upitnika smještenog u okviru web stranice www.sreca.hr .Podatke ćemo prikupljati u više navrata. Svakih godinu planiramo ponovno ispitati iste osobe što će nam omogućiti da pratimo promjene koje su se u međuvremenu dogodile. Anonimnost sudionika i povjerljivost podataka je u sklopu istraživanja osigurana, te da će se podaci prikazivati isključivo u znanstvene svrhe i samo na razini prosjeka za velik broj ljudi.

Sudionik može ispuniti anketu odlaskom na web stranicu www.sreca.hr ili preko Facebook stranice sreca.hr.

Za sva pitanja vezana za upitnik i projekt sudionici nam se mogu obratiti na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Srdačan pozdrav,
CRO-WELL tim


 

PonudaAkcija

 

Share

Dodatne informacije