Poetsko-glazbeno-plesni spektakl humanitarnog karaktera

Share

Poetsko-glazbeno-plesni spektakl humanitarnog karaktera – predstavljanje prve zbirke hip hop poezije mladoga rijeèk og autora Edina LiMe Jakupija (16) pod nazivom "Hip Hop lirike" održat æe se u Velikoj dvorani rijeèke Filodrammatice (Korzo 28) u utorak, 16. studenoga s poèetkom u 18:00 h.

''…Zabilježiti „freestyle“ stihove jednoga od repera, ukorièiti ih i ponuditi prvu knjigu takvog tipa, doista je samo po sebi inovativno. No, nije specifiènost ove zbirke pjesama mladog hip-hop ‘’stihoklepca’’ Edina LiMe Jakupija samo u èinjenici kako je objavljivanje knjige poezije ovog tipa rijetkost, nego i èinjenica da je autor ‘’star’’ svega šesnaest godina! Jedan je, dakle, od najmlaðih pjesnika našeg podruèja kojemu je u tako ranoj dobi objavljena prva samostalna zbirka pjesama.
Edin LiMa Jakupi široj je javnosti postao poznat svojom neiscrpnom snagom i borbom protiv zloæudne bolesti koja ga je zadesila. On, naime, boluje od rijetkog oblika tumora – rabdomiosarkoma, a njegova je razrednica, prof. Irena Koludroviæ Harbiæ, zajedno s kolegicom prof. Irenom Grubiša i Edinovom obiteljskom prijateljicom Gordanom Puljek, potaknula organizaciju velikog humanitarnog koncerta s ciljem prikupljanjanja neophodnih financijskih sredstava potrebitih za Edinovo lijeèenje.

U prilog èinjenici da je Edin doista borac bez premca ide i njegova neutoljiva želja i volja za životom te snažna vjera u pobjedu ni najmanje bezazlene bolesti. Prepoznavši u mladiæu tu silnu želju za životom i vjerom u sutra – bez ikakve dvojbe u ozdravljenje, u humanitarnu akciju ‘’Hip-hop za Edina’’, gotovo kao potaknuti lavinom humanosti, ukljuèili su se brojni popularni domaæi izvoðaèi hip-hopa, od Ede Maajke, Shortyja, Chokyja, pjevaèice i voditeljice Ivanke Mazurkijeviæ, Kandžije, preko rijeèkih rap-izvoðaèa Elite fam, Dokija Doka, Fanatiksa, KBC-a, break-dance plesne skupine Funky Junkie’s, kao i mnogobrojni Edinovi prijatelji te sponzori, pokrovitelji i neimenovani humanitarci – dokazavši kako humanost zaista nadilazi sve prepreke. Brojni obožavatelji i obožavateljice ovog mladog pjevaèa i pjesnika urbane ‘’uliène’’ iliti – kako to reperi vole reæi: ‘‘životne lirike’’ otvorili su stranicu obožavatelja na popularnoj društvenoj mreži Facebook, koja je u samo dva dana nakon otvaranja premašila brojku od 460 obožavatelja.

Zbirkom rap-poezije ‘’Hip Hop lirike’’ Edina LiMe Jakupija nastavlja se akcija prikupljanja sredstava za njegovo lijeèenje i svi smo, uz Edina, uvjereni da æe nepresušna ljubav prema životu i vatreni borac u njemu pobijediti…''
 Željka Kovaèeviæ Andrijaniæ, urednica
Share

Dodatne informacije