Mozart i Bach na prvom koncertu za mame i bebe

Share

 Mame i njihove bebe, ali i svi drugi koji uživaju u nježnim zvukovim klavira mogu doæi u subotu u Budvansku ulicu 7, u Zagrebu gdje æe se održati prvi koncert zamišljen za bebe od samog roðenja do druge godine s poèetkom u 16 sati. U mirnoj ulici na Trešnjevci u dvorištu s ružama, bebe i mame ili tate, bake ili djedovi mogu tijekom koncerta uživati u djelima Mozarta, Bacha, Mendelssohna, Schumanna, Fielda, Beethovena, a pritom se smijati, plakati ili tiho razgovarati.

Kolica se mogu parkirati u dvorištu i može se uæi i izaæi u bilo kojem trenutku. Klavir se smije dodirnuti prije i nakon koncerta, a i pitanja su dobrodošla nakon svake odsvirane skladbe. Klavir svira koncertna pijanistica i profesorica klavira Žanina Biliæ koja je i sama majka dvogodišnje kæeri.

 

Tik Tik koncerti svake subote

- U nježnoj dobi moje kæeri, sjeæam se da sam imala snažnu potrebu uživati u kulturnim dogaðajima, ali najèešæe nisam mogla jer bi odlazak na koncert ili u muzej bio s malenom neizvediv, a odvajati se još nisam htjela ili nisam mogla. Stoga, želim bebama i mamama ili tatama, bakama ili djedovima pružiti ovakve koncerte. Za sada planiram Tik Tik koncerte svaku subotu- kazala je Biliæ.

Naslov koncerta nosi simbolièan naziv Tik Tik jer, prema rijeèima Biliæ, tako njena kæer odgovara na pitanje kako mama svira klavir.

Koncert je zamišljen kao idealni susreti s poezijom i glazbom za prezaposlene ljude i ljude s obiteljskim obavezama, a predviðeno je trajanje koncerta od pola sata. Ulaznice se mogu kupiti na samom ulazu po cijeni od 20 kuna, a osigurano je deset sjedaæih mjesta.

izvor: zagrebancija.com

Share

Dodatne informacije