Multiplu sklerozu pobijedila pisanjem knjige

Share

 Da život s multiplom sklerozom, neurološkom bolešæu etiologija koje i dandanas nepoznata te za koju nema pouzdana lijeka, s obzirom na sve teškoæe koje stvara ipak može biti kvalitetan, dokazala je tridesetdevetogodišnja Ljiljana Trkulja iz Imsovca nedaleko od Daruvara. Ta supruga i majka dviju djevojaka s tom se bolešæu suoèila 1996. godine, nakon prometne nesreæe u kojoj joj ozlijeðen vratni dio kralježnice.

Brzo sam tonula u depresiju jer u ruralnoj sredini, osim uže obitelji, nije bilo razumijevanja za moju bolest – kaže Lj. Trkulja. Bivala je sve bliža zidovima bez izlaza. Pitanja poput: “Što æe biti sa mnom?”, “Zar djeca i suprug moraju sve ovo doživljavati?”, prolazila su joj glavom. Jedne se veèeri u njoj “nešto prelomilo” i odluèila se na promjene.

Nadu je našla u Društvu multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje je susrela osobe s istom sudbinom i razumijevanjem. Sva svoja iskustva, od suoèavanja s bolešæu, emocionalne krize pa sve do prijelomnih trenutaka i iskustava koja su još život uèinila lakšima, Ljiljana je pretoèila u knjigu, odnosno vodiè za buðenje unutarnje snage, pod naslovom “Misli koje život znaèe”.

Knjiga æe danas 30.06.2009 u 19 sati biti predstavljena u Narodnoj knjižnici “Petar Preradoviæ” u Bjelovaru.

izvor: vecernji.hr / Michael Palijan

Share

Dodatne informacije